Европа под вода

Европа под вода

Поплавите во западна Европа покрај многуте човечки жртви, предизвикаа и огромни материјални штети и оставија многу луѓе без дом.

Природата уште еднаш се покажа како посилна во однос на човекот, додека домувањето ранливо во пресрет на климатските промени.
Климатските промени само ја влошуваат состојбата и во иднина би можеле да предизвикаат уште многу различни неочекувани природни катастрофи. Секако, најмногу би настрадале домовите, бидејќи тие се најбројните објекти во едно населено место. Дополнителни, ова би предизвикално и пораст на сиромаштијата, бездомништвото итн.

Со цел да се ублажат климатските промени и нивните последици, човекот мора да научи да живее во симбиоза со природата и да истражува нови начини на домување.

ОДС тимот изразува сочуство до семејствата на жртвите и посакува брзо закрепнување на погодените области.

No Comments

Post A Comment