„Правата на домување во движење“ – проект и соработка со Olof Palme International Center

„Правата на домување во движење“ - проект и соработка со Olof Palme International Center

„Правата на домување во движење“ – проект и соработка со Olof Palme International Center

На 17 август ја објавивме веста за продолжување на соработката со Olof Palme International Center  на која сме навистина горди!

Ова партнерство и проектот „Правата на домување во движење“, се залагаат за да создадат платформа за застапување на правата на станарите, креирање на движење на станарите и ќе стават посебен фокус на социјалното домување.

Ќе бидат одржани фокус групи со граѓани од 6 различни општини во Македонија (Охрид, Битола, Штип, Скопје – општина Карпош, Центар и Аеродром).
 
На фокус групите ќе разговараме за предизвиците и искуствата на потстанарите во Македонија. Ќе зборуваме кои се проблемите при живеењето под кирија и што треба да се подобри.
Сите постови поврзани со информации кои сме ги добиле од фокус групите ќе бидат проследени на нашата Facebook официјална страна, следете го линкот со клик ТУКА  и поддржете ја нашата платформа! 

„Правата на домување во движење“ - проект и соработка со Olof Palme Intermational Center

No Comments

Post A Comment