Проект Правата за Домување

На 17 август ја објавивме веста за продолжување на соработката со Olof Palme International Center  на која сме навистина горди!Ова партнерство и проектот „Правата на домување во движење“, се залагаат за да создадат платформа за застапување на правата на станарите, креирање на движење на станарите...

Имавме прекрасен состанок со нашите партнери Censor од Босна и Херцеговина и ADP-Zid од Црна Гора. Заедно ќе соработуваме во областа на домувањето, одржливото домување и младите и креативните решенија. Ќе развиваме и разменуваме добри практики од регионот.Вмрежувањето е исклучително важно во процесите на работа!...