m

Активни Проекти

ОДС е постојано посветена на исполнување на својата мисија преку спроведување на проекти од суштинско значење на локалните заедници, а ова е нивниот прогрес:

Проект 10%
Проект 20%

Контактирајте нè

Пополнетеја формата и испратете порака

  Новости

  Дознај повеќе за активностите на организацијата како и за светските трендови за кои ОДС се залага.

  • Во Паркот на Франкофонијата во Скопје се одржа првиот „Фестивал за домување: Безбедно, достоинствено и пристапно домување за сите“ во организација на Организацијата за домување и станари (ОДС), Фондац...

  • На тркалезната маса „Домувањето и младите во Северна Македонија“ која се одржа вчера во Влада, нашата претседателка Маја Сталеска истакна дека Организацијата за домување и станари ОДС e единствена орг...

  • Во просториите на Europe House Skopje се одржа првата работилница во рамки на проектот ,,Активни млади за соодветно домување”. Работилницата беше поделена во два дела. Вовед во работилницата дад...

  • Организацијата за домување и станари ОДС Скопје организира полудневни работилници во Скопје за млади до 29 години. Работилниците се во склоп на проектот „Активни млади за соодветно домување” кој...

  • Ве известуваме дека во рамките на проектот “Правата на домување во движење“, поддржан од Olof Palme International Center, спроведе фокус групи со граѓани од 5 различни општини во Македонија (Бит...

  • ОДС одржа серија на вебинари кои покрај домувањето во својот фокус имаше и специфични теми кои беа обработувани. Првата средба се одржа на 01.09.2022, кога зборувавме за домувањето како основа за разв...

  • ОДС гостуваше воГостивар и Тетово.Во Гостивар да зборуваме за домувањето и проблемите на потстанарите. Голема е потребата за креирање на модели за домување кои ќе одговорат на потребите на лицата кои ...

  • Денес во просториите на Јавна Соба во Скопје, го презентиравме истражувањето на тема “Младите и домувањето” како дел од проектот “Младите и правото на домување“ поддржан од малите грантови на Цивика м...

  • Благодарност до нашите партнери од Босна и Херцеговина Censor и Gender in Housing за нивното гостопримство и споделените знаења за родовите искуства во домувањето.   Работната средба ни донесе но...

  • ОДС е дел од Регионалниот форум за домување, каде нашата претседателка Маја Сталеска зборуваше за домувањето во нашата земја. Линк до оригиналната објава.  ...

  Стратешки партнери на организацијата