Скопје се сеќава

Скопје се сеќава

58 години од катастрофалниот земјотрес во Скопје. Катастрофа која предизвика човечки жртви, огромна материјална штета и целосно го промени ликот на градот. Еден од најпогодениот аспект е домувањето, кој во најголема мера е уништен.

Срушени се 15.800 станови, а оштетени околу 28.000. Над 200.000 луѓе останале без дом.

No Comments

Post A Comment