Конференција на тема: Аспектите за правата на станарите. Северна Македонија, Балканот и Европа.

Конференција на тема: Аспектите за правата на станарите. Северна Македонија, Балканот и Европа.

Ви благодариме на сите кои бевте дел од Конференција на ОДС, одржана на 26ти октомври, каде разговаравме за состојбата со домувањето во Македонија, регионот, ЕУ и глобално. Имавме прекрасни гости говорници кои ги споделија добрите практики во нивните земји, предизвиците со кои се соочуваат и можностите како заеднички да се делува во секторот Домување. Censor Swedish union of tenants IUT International Union of Tenants

На Конференцијата беше споделено истражувањето “Домувањето и правата на станарите помеѓу законите и реалноста ” кое ќе биде прикачено на веб страната на организацијата и сите заинтересирани ќе може слободно да го превземат. 

Им благодариме на нашите партнери Olof Palme International Center за партнерството и подршката на проектот “Правото на домување во подем”.

Housing is a social good – and not a commodity!

No Comments

Post A Comment