Работилница во рамки на проектот Активни млади за соодветно домување

Работилница во рамки на проектот Активни млади за соодветно домување

Во просториите на Europe House Skopje се одржа првата работилница во рамки на проектот ,,Активни млади за соодветно домување”.
 
Работилницата беше поделена во два дела.
 
Вовед во работилницата даде претседателката на ОДС, Маја Сталеска.
 
Во првиот дел од работилницата, експертката Ива Петрунова ја посочи важноста на правото на соодветното домување и индетифилување на префизвиците за домување со кои се соочуваат младите во Скопје.
 
Во вториот дел од работилницата, Билјана Дуковска,Претседателка на Македонска платформа против сиромаштија, зборуваше за важноста на младинскиот ангажман во решавањето на станбените прашања и вештини и стратегии за ефективно застапување и мобилизација.
No Comments

Post A Comment