Author: Maja Staleska

Во Паркот на Франкофонијата во Скопје се одржа првиот „Фестивал за домување: Безбедно, достоинствено и пристапно домување за сите“ во организација на Организацијата за домување и станари (ОДС), Фондацијата „Фридрих Еберт” (ФЕС) и Социјалдемократската младина на Македонија. На фестивалот се отворија прашања поврзани со домувањето и...

На тркалезната маса „Домувањето и младите во Северна Македонија“ која се одржа вчера во Влада, нашата претседателка Маја Сталеска истакна дека Организацијата за домување и станари ОДС e единствена организација за заштита на потстанарските права, се залага за фер и еднакви можности за сите граѓани...

Во просториите на Europe House Skopje се одржа првата работилница во рамки на проектот ,,Активни млади за соодветно домување". Работилницата беше поделена во два дела. Вовед во работилницата даде претседателката на ОДС, Маја Сталеска. Во првиот дел од работилницата, експертката Ива Петрунова ја посочи важноста на правото на...

Организацијата за домување и станари ОДС Скопје организира полудневни работилници во Скопје за млади до 29 години. Работилниците се во склоп на проектот „Активни млади за соодветно домување" кој се спроведува со поддршка на регионалниот проект СМАРТ Балкан - Граѓанско општество за поврзан Западен Балкан,...