Хабитат ден – одбележување на светскиот ден на живеалиштата

ODS-habitat-den

Хабитат ден – одбележување на светскиот ден на живеалиштата

На 3ти октомври 2022 година се случи глобално одбележување на светскиот ден на живеалиштата Хабитат ден кој воедно е и интернационален ден на потстанарите.
Оваа година темата беше Mind the Gap. Leave No One and Place Behind, каде ќе се разгледува проблемот со растечката нееднаквост и предизвиците во градовите и човечките населби.
 
ОДС го одбележува светскиот ден на Живеалиштата, Хабитат ден и Интернационалниот ден на потстанарите со поддршка на Olof Palme International Center.
Со овој настан сакаме да ја истакнеме важноста на домувањето на секој поединец во Македонија.
 
Денот  го одбележивODS-habitat-denме заедно со нашите партнери, Шведската унија на станари, Интернационалната унија на станари, Холикоб од Босна и Херцеговина и Фреја Форум Фондација.

„Правата на домување во движење“ - проект и соработка со Olof Palme Intermational Center

No Comments

Post A Comment