Организацијата за домување и станари членка на Коалицијата за клима

Organizacija-za-domuvanje-i-stanari-clenka-na-Koalicija-za-klima

Организацијата за домување и станари членка на Коалицијата за клима

Дали знаете дека дури 39% од глобалните емисии се припишуваат на зградите?

Токму затоа со радост известуваме дека се приклучивме на Коалицијата за клима!

🌱 Затоа што домувањето зазема најголем процент од изградената градска повшина;

🌱 Затоа што градење во слободните зелени површини во градот предизвикува топлински острови и го намалува квалитетот на градскиот живот;

🌱Затоа што зголемувањето на градовите, често е на сметка на намалување на ливадите, шумите, пасиштата и го нарушува балансот во природата…

#заеднозаклиматскаакција

No Comments

Post A Comment