Регионална конференција за домување во Тузла, БиХ

hto-bosnia

Регионална конференција за домување во Тузла, БиХ

Во октомври имавме делегација од учесници на регионална конференција за домување во Тузла, Босна и Херцеговина.
hto-bosnia 
Целта на конференцијата беше да се споделат одредени предизвици со домувањето од секоја земја, и здружување на регионот во регионална платформа за домувањето каде заедно ќе работиме на унапредување на домувањето и правата на потстанарите.
 
Им благодариме на Friedrich-Ebert-Stiftung Skopje за поддршката за овој настан и на организаторите во Босна и Херцеговина за иницијативата. Нашите партнери Censor ја предводеа иницијативата и беа одлични домаќини на оваа конференција.

„Правата на домување во движење“ - проект и соработка со Olof Palme Intermational Center

No Comments

Post A Comment