Истражување: 75 отсто од младите во земјава живеат заедно со своите родители

„Правата на домување во движење“ - проект и соработка со Olof Palme International Center

Истражување: 75 отсто од младите во земјава живеат заедно со своите родители

Република Северна Македонија е меѓу првите земји во Европа каде процентот на млади од 18 до 34 години што живеат заедно со своите родители е загрижувачки голем. Според податоците произведени од Европската Комисија, Македонија се искачува на четвртото место на листата европски земји веднаш по Црна Гора, Хрватска и Албанија.

Прочитајте го нашето истражување на овој линк 

Додека пак, на овој линк  е достапен инфографикот на meta.mk 

No Comments

Post A Comment